Je staart nog altijd naar een blanco vel op je scherm. Op dit scherm moet over een uur een goede sollicitatiebrief staan. Hoe begin je? Ga je de kantjes er vanaf lopen of ben je van plan de perfecte brief te schrijven. Als het een baan is die je maar al te graag zou willen hebben, is het misschien wel handig om er in ieder geval je best voor te doen. Vind je het lastig om zo’n brief te schrijven? Dan zal Flexbee jou daarbij helpen!
Alinea 1: Een sterk begin
De eerste indruk wordt gegeven in jouw eerste zinnen. Daarom is het belangrijk om gelijk goed over te komen en juist NIET het beste voor het laatst te bewaren. Verspil dus geen zinnen in de eerste alinea van jouw sollicitatiebrief, laat jezelf van je beste kant zien. Doe dit door in de eerste alinea te vertellen waarom jij perfect in deze functie past en waarom jij ontzettend veel zin hebt om van start te gaan.
Alinea 2: Laat jezelf zien
Denk jij jezelf te kunnen onderscheiden van anderen? Dan is dit de plek om het te laten zien. Laat je hier van je alle beste kant zien en benadruk extra goed wat jouw talenten en kwaliteiten zijn. In deze alinea kan je volzinnen gebruiken, dus gebruik die dan ook goed. Probeer in een vriendelijke en toegankelijke vorm je persoonlijkheid en enthousiasme te laten zien.
Belangrijk! Zorg ervoor dat je in jouw CV niet gaat herhalen. We nemen aan dat jij het zelf ook niet leuk zou vinden om telkens hetzelfde verhaal aan te horen.
Alinea 3: Een juiste voorbereiding
Misschien wel een van de beste tips die wij je kunnen geven is: Bereid je goed voor. Door onderzoek te doen naar het bedrijf waar je gaat solliciteren, kan je jouw brief extra persoonlijk maken. Probeer dit op een nonchalante manier te doen waardoor het niet opvalt bij het bedrijf zelf. Door deze persoonlijke Touch aan jouw brief te geven, onderscheid jij jezelf direct van de concurrenten en blijft jouw brief wellicht het langste hangen binnen het bedrijf.
Eindig sterk
Probeer te eindigen met een sterke zin, hiermee zorg je ervoor dat ze je goed zullen onthouden.
Strakke afsluiting
Probeer op het einde juist formeler over te komen. Je hebt genoeg tijd gehad om je persoonlijk voor te stellen. De afsluiting is juist bedoeld om je op een zakelijke manier te tonen.